Apropå att 0% ränta inte är lika med 0% effektiv ränta

Konsumentverket har slagit ner på en bank som kallar sig den "räntefria banken" där de bytt ut ordet ränta mot lånekostnad (se här för artikel hos Aftonbladet).

Det här är ytterligare ett exempel på hur aktörer medvetet gör vad de kan för att motverka transparens och göra det svårt för kunder att jämföra alternativ. Om man nu verkligen har en räntefri produkt som gynnar ens potentiella kunder, varför vill man då inte göra det lätt att jämföra..? Jag misstänker tyvärr att vi kommer få anledning att återbesöka det här ämnet...

/Filip

Anyfin grundades 2017 och hjälper låntagare att sänka sina månadskostnader med bara en bild. Tjänsten lanseras i höst men du kan redan nu testa hur mycket du kan spara, skicka en bild på din lånefaktura här!

 

Filip Polhem