Varför är januari årets fattigaste månad?

December är en härlig månad: jul- och nyårsfirande och ledighet med välförtjänt avkoppling. Men det är tyvärr samma härligheter som gör januari till den fattigaste månaden på året för de flesta av oss.

Men istället för att se den begränsade ekonomin som ett problem så kan du utnyttja den för att förbättra och städa upp i din ekonomi med några enkla tips:

Sälj onödiga grejer

Rensa på vinden, i källaren, garderoben och på alla andra ställen där du kan hitta grejer som du inte använder längre men som kan komma andra till nytta. Blocket.se är den givna platsen för att snabbt hitta potentiella köpare.

Gå igenom avtal

Betalar du onödigt mycket för din telefon, el, försäkringar eller andra avtal? Ring och pressa priset eller byt leverantör! Det finns alltid utrymme för bättre pris.

Sänk kostnaden på lånen

Kreditkort, delbetalningar och blancolån är dyrt. Skicka in din senaste lånefaktura till oss så återkommer vi med ett bättre pris. Ta Joakim som exempel - han sparade över 3 000 kr på sin elcykel som han köpte online eller Niclas som sparade nästan 6 000 kr på sin kreditkortsräkning. Snabbare besparing är svår att hitta!

För framtiden - spara

Ibland är ekonomin bättre och ibland är den sämre - så är det för de flesta av oss. Se därför till att ha ett kontinuerligt sparande som kan hjälpa dig som buffert under tuffare perioder.

God fortsättning
Filip på Anyfin

Filip på Anyfin

Filip Polhem

COO

Filip Polhem