Veckans top 3 spartips - Du i mataffären​​​​​​​

#1 Storhandla

Den största anledningen till att jag tycker att storhandling är ett grymt spartips är inte att det nödvändigtvis är att varorna är så mycket billigare (även om de är det) utan att det är lättare att bara köpa det man behöver. Nyckeln till en bra storhandling är att planera och skriva en lista, på så sätt minskar du svinnet, undviker dyr kompletteringshandling för att saker saknas, och ser till att du köper rätt grejjer. De dyra pengarna vi gör av med när vi handlar är sällan på de planerade middagarna för veckan.

 

#2 Småhandla

Även om storhandling är kanon för plånboken så kommer inte tomaterna hålla sig fräscha i två veckor. Vissa saker, t.ex. frukt & grönt och bröd, måste man köpa oftare, så planera inköpen utefter hållbarhet och handla de saker du behöver komplettera med senare. Knepet för att spara är att bara handla det du behöver, undvik den där dubbelnougaten i kassan eller två extra avokados á 22 kr styck till frukosten, så kommer det göra stor skillnad i plånboken.

 

#3 Gå med i klubbarna

Okej... vi är alla överens om att det är inte superskoj att få hem ‘erbjudanden’ och att de håller koll på vad du shoppar. Men rabatterna kan ge riktigt fina besparingar, och pengarna tillbaka kan vara fina. Men viktigast av allt, många av medlemskapen erbjuder möjligheten att delbetala, undvik detta i så stor utsträckning som möjligt, räntan är ofta väldigt hög (delbetalar du redan på ditt medlemskort så kan du sänka kostnaden här).

De vanligaste medlemsklubbarna hittar du här:

Coop

ICA
Hemköp

Willys

För lite tid att följa ovan 3 tips? Testa Anyfin, vi hjälper dig och spara pengar på 3 enkla knapptryck.

 

 

 

Mikael Hussain