Veckans top 3 spartips - Du och ditt barn

#1 - Gör din egen barnmat

Lasagne 14.95kr, klämmis 11:95kr, fruktremmar 5 för 24.95kr. Barnmat kan snabbt springa iväg som en dyr kostnad. Om barnet äter en klämmisgröt på morgonen, en burk till lunch och en till middag, samt något litet mellis i form av en fruktrem, så blir kostnaden per månad ca 1500 kr. Om du istället gör din egen mat så kan kostnaden räknas i hundralappar. Så fram med mixern!

 

#2 - Återanvänd och byt

Ett barn har storlek 50 i en månad. Storlek 56 i två… Det finns massor av begagnade kläder att köpa, få och byta till sig även om man inte har några nära vänner eller familj som nyligen fått barn. Med tanke på att ett barn gör av med, ett, två, tre, gärna fyra eller fler ombyten per dag så finns det massor med pengar att spara.

 

#2 - Barn bajsar.. Mycket...

Precis som sina vuxna förlagor behöver barn göra sig av med det de stoppar i sig. Gärna 10-15 gånger om dagen (och natten). Det går åt massor av blöjor. Fullkomligt massor. Det finns mycket att spara på att antingen använda återanvändbara blöjor, eller om du inte gillar det kan du prenumerera på dem ofta till en betydligt billigare peng än vad det kostar att köpa dem någon annanstans. Och även om vi hoppas på något annat får vi räkna med att det tar några år och några tusen blöjor innan blöjbytandet är förbi...

 

För lite tid att följa ovan 3 tips? Testa Anyfin, vi hjälper dig och spara pengar på 3 enkla knapptryck

Oskar Karlsson