Du och din semester.

Åstol, Sverige

Åstol, Sverige

Vi fortsätter vår serie i veckans spartips och berätta om hur vi gillar att spara in när vi är på semester.

#1 - Hyr - åt båda håll!

Hotell i all sin glans men en charmig lägenhet kan vara lika bra om inte bättre. Få en mer genuin upplevelse av resmålet genom att bo i det mer mysiga lokala områdena istället för det turisttäta. Passa på att laga mat hemma med nya spännande och oftast fräscha ingredienser i landets tema. Förutom att du kan spara in på att hyra kan du också hyra ut din egen bostad när du är borta för att täcka dina boendekostnader. Eller ännu bättre, varför inte göra home swapping! Som bonus så kanske du får någon som kan vattna blommorna under tiden, win win!

#2 - Planera själv!

Skippa paketresor och chartern. Finns massa klipp att göra om man gillar att planera och kan tänka sig något nya spännande upplevelser. Använd kompisar, bloggar och Facebook-grupper, samla alla tips du kan om resmål, restauranger och sevärdheter! Med alla nya jämförelse tjänster är det lätt att hitta flyg och boende på egen han när de är som absolut billigaste, och kanske hittar du en destinationer du inte ens hört talas om tidigare? Lägg ner lite tid i research innan du bokar, en väl vald investering!

#3 - Stanna hemma

Hur ofta tar du dig tiden att vara turist i din egen stad? Det finns oftast massor av saker du inte har sett eller gjort. Hyr en stuga, tälta eller checka in på det lokala hotellet. Är du kanske sugen på att yoga, göra en utflykt i naturen eller gå på ett museibesök? Häng med på en historisk fotovandring i närheten. Det är bara fantasin som sätter gränser. Att semestra i sin egen stad är dessutom hur roligt som helst! Viktigt är att planera din staycation och inte göra sånt som du inte tycker är kul.