DIY

paint_1100x1100.png

Med andra ord, gör det själv

Det finns mycket kostnadsfria tjänster som du kan använda för att förenkla eller förgylla din vardag. Anyfin är bara en av dem. Men det finns samtidigt mycket du kan välja att göra själv. Det kan i vissa fall ta mer tid, men på köpet får du kvalitetstid med familj eller vänner. Sparar pengar och blir en riktig hemmapysslare. Vet du inte vart du ska börja? Dra iväg en sökning på DIY så får du över 2 250 000 000 träffar med idéer. Eller kika på våra favorittips för sensommarsäsongen nedan.

  • Måla om ditt hus. Gör det till  ett familjeprojekt så kan du spendera tid med barnen och  spara en förmögenhet i arbetskostnad.

  • När kylan drar in över Sverige brukar trädgården förlora lite av sin charm. Kompensera med att konstruera fina kransar av tåliga växter, fylla tomten med ljusslingor eller bygg en egen fågelholk.

  • Har du garderoben fylld av gamla kuddar, påslakan och sommarkläder du inte kommer använda till hösten? Klipp isär dina gamla trotjänare  och lappa ihop till filtar och kuddar. Eller sy ett pennskrin inför barnens skolstart innan du skickar resterna till klädåterviningen.

  • På tal om att klippa, klipp dig själv! En ny säsong förtjänar en ny look.

  • Spreja cyklarna. Med vattentät sprejfärg kan du lätt uppgradera familjens cyklar med en ny höststil samtidigt som de blir rosttåliga. Använd tejp för att täcka vissa delar av cykeln när du sprejar så kan du få den randig, prickig eller hur du nu vill att den ska se ut.

  • På sensommaren kryllar det av bär och fallfrukt i hela landet och skogarna börjar fyllas med svamp. Bege er ut på utflykt för att fylla frysen med äppelmos, svampstuvning och hemgjord sylt.
Sven Perkmann