När lanseras Anyfin?

Vi har fått frågan på flera håll om varför det inte går att använda Anyfin redan nu och jag tänkte ta det här blogginlägget till att reda ut det.

Vår vision med Anyfin är att hjälpa konsumenter att sänka kostnaden för lån (som exemplet i det här blogginlägget) och för att kunna göra det ersätter vi ett existerande lån med ett nytt från Anyfin. För att få låna ut pengar behöver vi tillstånd från Finansinspektionen, och det har vi ansökt om! Tidigare i år lämnade vi in en bunt dokument bestående av policies, instruktioner och en verksamhetsplan (som vi jobbat med under en lång tid) som bl.a. innehåller

  • Policy som beskriver hur Anyfin ska ge krediter
  • Information om hur vi arbetar för att motverka penningtvätt
  • Information om vilka som ingår i Anyfins styrelse och deras CVn
  • Information om vilka som äger Anyfin och deras CVn

Det här i kombination med en mängd annat innehåll summerar upp till det material som Finansinspektionen ska gå igenom och säkerställa att de uppfyller deras högt ställda krav på att Anyfin bedriver en seriös verksamhet (Sverige har gott renommé när det gäller finansiell säkerhet). Det är såklart tråikgt att det här tar tid men vi är också tacksamma och respekterar att Finansinpektionen upprätthåller en hög standard på det här området. Så snart vi har det här tillståndet på plats så kommer vi också att lansera vår tjänst.

/Filip

Anyfin grundades 2017 och hjälper låntagare att sänka sina månadskostnader med bara en bild. Tjänsten lanseras i höst men du kan redan nu testa hur mycket du kan spara, skicka en bild på din lånefaktura här!

Filip Polhem