Veckans top 3 spartips - Du och säsongerna

#1 Använd köket

Kanske det mest självklara tipset, men det tål att sägas. Du sparar ofantliga pengar på att laga din egen mat. En hel fredagsmiddag med riktigt bra råvaror hemma blir ofta billigare än att käka den billigaste snabbmatsmenyn.

 

#2 Ät i säsong

Det finns en anledning till att färskpotatisen runt midsommar kostar 50 öre och att äpplen kostar 9kr kilot på hösten. När maten är i säsong så smakar den inte bara godare utan den är också billigare. Det är inte bara frukt och grönt som har säsong utan även andra livsmedel. Färsk skreitorsk mitt i dess säsongen kan kosta lika mycket som en fryst torskblock i september. Detta låter kanske lite jobbigt, men det behöver det inte vara. Ett tips är att kolla på prislappen, särskilt på frukt och grönt. Tomater ska inte kosta 59 kr kilot om de är i säsong. För andra livsmedel kan det vara lite klurigare, men det finns hjälp att få.

 

#3 Laga mer mat och stoppa i frysen

Det finns några anledningar detta är ett av de grymmaste spartipsen. Det är inte alltid man är sugen på att ställa sig framför spisen när man kommer hem efter en lång dag. Att vid såna tillfällen ta fram något från frysen istället för att beställa någonting från närmaste snabbmatställe, sparar du massor av slantar på. Att ta något från frysen och äta på jobbet istället för att köpa en dagens lunch är ett grymt sätt att spara pengar. En annan anledning till att detta är ett grymt spartips är att det mesta kostar mindre om du köper mer. Att köpa ett storpack köttfärs kan kosta hälften av vad 400g kostar.

 

För lite tid att följa ovan 3 tips? Testa Anyfin, vi hjälper dig och spara pengar på 3 enkla knapptryck.

 

 

Mikael Hussain