Vad kostar det att köpa babysaker på avbetalning?

"0% ränta om du väljer delbetalning", det är något vi har pratat om tidigare här på bloggen och ett vanligt argument för att välja delbetalning. Idag tänkte vi bjuda på ett annat exempel för en bilbarnstol och det är särskilt vanligt att vi delbetalar produkter som har med barn att göra eftersom 1) de förtjänar det bästa (som ofta betyder dyrt..) och 2) det är många utgifter samtidigt.

På det stora internätet hittade vi den här finfina varianten från Maxi-Cosi för 1 995 kr. Lite längre ner på sidan valde vi delbetalning med 0% ränta med 220 kr i månadskostnad vilket betyder att vi betalar 220*12 = 2640 kr för stolen. Det är återigen uppläggningsavgifter och administrativa avgifter som spökar när vi gräver i detaljerna.

 

  • Bilbarnstolen kostar 1995 kr att köpa
  • Uppläggningsavgift, en avgift för att skapa lånet, är 295 kr
  • Administrativ avgift, en månatlig avgift för att skicka en faktura är 29 kr per månad
  • 12 delbetalningstillfällen

Därmed betalar man 1995 + 295 + 12*29 = 2 638 kr som avrundas till 2 640 kr. Effektiva räntan för detta blir då 71%. Hur vi räknar ut den effektiva räntan kan du se i det här blogginlägget. Så, som vanligt så betyder inte 0% ränta 0% effektiv ränta...

/Filip

 

Anyfin grundades 2017 och hjälper låntagare att sänka sina månadskostnader med bara en bild. Tjänsten lanseras i höst men du kan redan nu testa hur mycket du kan spara, skicka en bild på din lånefaktura här!

Filip Polhem