Vad kostar det att köpa kläder på delbetalning - egentligen?

Nu när sommaren närmar sig sitt slut och hösten kommer med stormsteg (hehe) så är det mycket som ska hända. Tillbaka till jobbet, skolstart, börja träna för femtielfte gången och nya höstkläder till hela familjen samtidigt som man är pank efter att ha njutit av en riktigt bra semester. Då är det lätt att välja delbetalning som betalningsalternativ för att skapa ett större utrymme i plånkan, men hur mycket kostar det att handla på delbetalning - egentligen?

Vi går vidare i vår serie av delbetalningsexempel och tittar denna vecka på att köpa kläder för 700 spänn vilket t.ex. ger dig möjligheten att köpa ett par Pom Pom sneakers från Nelly

pompom

Så till beräkningarna:

  • Skorna kostar 699 kr
  • Räntan är 19,90%
  • Aviavgift är 29 kr per månad

Som exempel betalar vi av detta på 12 månader. Totalt betalar vi därmed 1 124 kr för skorna fördelat på 77 spänn i ränta, 348 för aviavgifter och 699 för dojorna. Effektiva räntan för detta blir då otroliga 158%. Hur vi räknar ut den effektiva räntan kan du se i det här blogginlägget. Att räkna på effektiv ränta är en vetenskap i sig och därför kan siffrorna skilja sig något från hur t.ex. Qliro som är kreditgivare i exemplet räknar.

Så, det är ingen gratisaffär att vara modelejon på delbetalning...

Ha en fin start på hösten!
Filip

Anyfin grundades 2017 och hjälper låntagare att sänka sina månadskostnader med bara en bild. Tjänsten lanseras i höst men du kan redan nu testa hur mycket du kan spara, skicka en bild på din lånefaktura här!

Filip Polhem